Munka Akkumulátor

1–12 termék, összesen 21 db

Munka akkumulátorok leírása

Egy munka akkumulátor (más néven meghajtó akku) felhasználási cél szerint két kategóriába sorolhatóak: a hobbi célra és ipari célra felhasználhatóak.

Az olcsóbb, hobbi célú munka akkumulátorok jellemzően elektromos csónakmotor, lakóautó és szolár napelemes rendszerek áramtárolására szolgálnak. Jellemzően olyan területen, ahol nincs napi szintű, állandóan használat.

Az olcsóbb munkaakkumulátorok ciklusállóságának nagysága  kb 300 ciklus, vagyis napiszintű használat mellett körülbelül egy év az élettartama.

Egy ciklus alatt az egyszeri lemerítést és feltöltést értjük.

Ipari célú munka akkumulátorok felhasználása

Az ipari célra felhasználható munkaakkumulátorok szerkezetileg megerősítettek: erősebb ólomlemezt, ún. páncéllemezt kapnak és elérhető AGM felitatott savas kivitelekben is. Alkalmasak napiszintű, állandó használatra, például takarítógépekben vagy elektromos emelőpadokban, elektromos munkagépekben. Vételáruk két- vagy akár háromszorosa is lehet a hobbi munkaakkumulátorokhoz képest, viszont ciklusállóságuk jóval magasabb, 800-1200 is lehet.

A munka akkumulátorok élettartamának megőrzése, tárolása

A munkaakkumulátorok hosszú élettartamának titka, hogy használaton kívül minden esetben legyen feltöltve árammal!

A nem mindennapos vagy egyenesen csak szezonális használatú hobbi munkaakkumulátor esetén fokozottan kell figyelni arra, hogy az akkumulátort mindig teljesen feltöltött állapotban tároljuk! Ellenkező esetben az akkumulátor leszulfátosodik, ami hosszú távon visszafordíthatatlan károsodást eredményez.

A helyes tárolás különösen fontos a szezonális vizisportok kedvelőinek a csónakmotor és a vitorláshajó tulajdonosoknak is. Nincs annál kellemetlenebb, amikor a nyári szezon kezdetekor áramforrás nélkül marad a vízi járművünk. Egy elektromos csónakmotornál elengedhetetlen kellék egy megbízható munka akkumulátor. Egy benzin vagy dízelmotoros vitorláshajó vagy akár egy lakókocsi esetében is fontos, hogy a világítást és áramvételi szükségleteinket ne hagyományos akkumulátorról, hanem meghajtó akkumulátorról biztosítsuk!

További hasznos információkat a Milyen munka akkumulátort vegyek? blogcikkünkben olvashat.

Meghajtó és munka akkumulátorok széles választéka az ország egyik legrégebbi akkumulátor kereskedésétől. Lesti Akkumulátor a vásárlók szolgálatában 1974 óta.