Autó akkumulátor

Kategória
Kapacitás
Márka
Pólus elrendezése
Háztípus (akku szabvány)
Méret és Akkumulátor típus
Pozitív pólus átmérője
Kondíció és Karbantartás
Készletinformáció
Kategória
Kapacitás
Márka
Pólus elrendezése
Háztípus (akku szabvány)
Méret és Akkumulátor típus
Pozitív pólus átmérője
Készletinformáció

Autó akkumulátor

Egy autó akkumulátor alapvetően két kategóriába sorolhatjuk: vannak az „európai” akkumulátorok és a „japán (ASIA)” akkumulátorok.

Az Európában gyártott autókat kizárólag európai akkumulátorral szerelik, valamint kivétel nélkül a „jobb pozitívos” változatok kerülnek beépítésre. Ismertető jelük, hogy a pólus kivezetések az akkumulátor tetejéhez képest süllyesztve helyezkednek el.

Autó akkumulátorok magassága, fajtái

Ezek az akkumulátorok kétféle magassággal kerülnek forgalomba: 190mm magas és 175mm magas.
A 175mm profilmagasságú, ún. alacsonyházas akkumulátor a FORD, és a 2010 előtt gyártott OPEL, illetve a RENAULT egyes típusaiba szerelhető, az összes többi Európában gyártott gépjármű a 190mm profilmagasságú akkumulátorokkal kerül forgalomba.

A hazánkban egyre népszerűbb, 2010 után gyártott ázsiai személygépjárművekbe (KIA, HYUNDAI, CHEVROLETT) szerelt akkumulátorok nagyrészt ugyanezekkel a méretű akkumulátorokkal kerülnek forgalomba. (Abban az esetben, ha az autót európai piacra készítették.) Azonban arra nagyon kell figyelni, hogy ezekben az autókban eltérhet a pozitív pólus kiosztása: a KIA és a Hyundai jellemzően jobb pozitívos, a Chevrolett viszont már bal pozitívos akkumulátorral kerül forgalomba.

A japán akkumulátorokat jellemzően a Japánban gyártott gépjárművekbe kell beépíteni! Ismertető jelük, hogy a pólusok az akkumulátor tetejének síkjához képest kiemelkednek.
Az európaihoz képest az akkumulátor edény mérete is eltér: hosszmérete rövidebb, magassága a pólusokkal együtt 220mm. A kisebb kapacitású 40Ah és 45Ah akkumulátorok szélessége keskenyebb, mindössze 135mm. A pozitív saruk elhelyezkedése változó: jobb és bal pozitívos kivitel is egyaránt elérhető. Meg kell jegyezni, hogy nem minden japán autómárkához való a fent említett japán akkumulátor: csak a valóban Japánban gyártott típusokhoz! Ilyenek például a MAZDA, HONDA, MITSUBISHI, SUBARU, LEXUS.

Az európai piacra szánt NISSAN és a TOYOTA gépjárművekbe az összeszerelő üzem stílusosan Európai akkumulátort épít.

Autó akkumulátorok technológiája

Bármelyik autóakkumulátorra igaz azonban a kalcium-ezüst technológia használta: ma már a jobb áramvezető képesség miatt az akkumulátorgyártók minden esetben felhasználják ezt a nyersanyagot, különböző összetételben.

Bár a köznyelv előszeretettel említi a zártrendszerű akkumulátort „zselés” akkumulátornak, a pontos megnevezés a zártrendszerű, gondozásmentes, ólomsavas, gépjármű indító akkumulátor.

A zselé, mint közeg sosem volt és továbbra sincs jelen az akkumulátor belsejében. Egy egésze más kategóriát képeznek a felitatott savas AGM akkumulátorok, de ezekről bővebben a Start-Stop autó akkumulátor kategóriában olvashatnak.

Miért vásároljon tőlünk gépjárművébe akkut?

Magyarországon forgalomban lévő összes gépjárműhöz kínálunk közép- és prémiumminőségű akkumulátorokat.

A webshopban található termékek nagy része akár azonnal elérhetőek szaküzleteinkben.

Személyes átvétel esetén szakértő kollegáink ingyenesen beszerelik a nálunk vásárolt akkumulátort a gépjárművébe.

Széles választékkel, ingyenes szaktanácsadással várjuk 6 szaküzletünkben!

Vásároljon szakértőktől néhány kattintással webáruházunkból!