Autó akkumulátor (Start-Stop)

1–12 termék, összesen 57 db

Start-Stop akkumulátorok jellemzői

A Start-Stop akkumulátor kizárólag azokba az a gépkocsikba való, melyek Start-Stop funkcióval vannak ellátva:
Az autó motorja magától leáll, ha az autó nem gurul.

A gyártók több elnevezést is adtak ennek a funkciónak, mint például az I-Stop vagy a Stop & Go, a lényeg, hogy ez a technológia nem összekeverendő azzal, ha az autót például gombnyomással kell indítani!

A funkció minden esetben kikapcsolható, erre a célra a következő jellegzetes „A” gombot kell keresni a műszerfalon vagy környékén.

A Start-Stop akkumulátorok a sokszoros leállás és indítás miatt sokkal nagyobb igénybevételnek vannak kitéve ezért jellemzően ezek az akkumulátorok sokkal nagyobb indítóáram értékkel és sokkal masszívabb ólomlemezekkel vannak ellátva a hagyományos társaikhoz képest. Ismertetőjelük, hogy a Start-Stop akkumulátor minden esetben egy úgynevezett „BEM Code” kóddal van ellátva.

A Start-Stop akkumulátorok gyártása során a gyárak kétféle gyártási technológiát alkalmaznak:
–              Az egyik az üvegszálgyapotba felitatott sav, melyet az AGM rövidítés jelöl.
–              A másik az üvegszállal megerősített EFB akkumulátor.

A több kényelmi elektronikával ellátott, jellemzően felsőkategóriás autókba az AGM technológiát, míg az alsó- és középkategóriás autókba az EFB technológiát alkalmazzák az autógyártók.

Szigorú előírás, hogy a Start-Stop autókba csak a BEM kóddal ellátott AGM vagy EFB akkumulátorok szerelhetőek!

A hagyományos akkumulátorok az ilyen autókban csak rövid ideig üzemelnek és nem fognak hibátlanul működni.

Tény, hogy az AGM/EFB akkumulátorok drágábbak, azonban ezek jóval nagyobb indítási teljesítménnyel és jóval hosszabb élettartammal rendelkeznek, mint hagyományos társaik. Erősen ajánlott a gyártó által előírt, vagy a gyári akkumulátorral megegyező AGM, illetve EFB akkumulátorra cserélni a már elhasználódott, elöregedett akkumulátort.

Start-stop rendszerű autó akkumulátorok széles választéka a Lesti Akku akkumulátor kínálatában. Vásároljon szakértőktől néhány kattintással webáruházunkból!