Teherautó akkumulátor

1–12 termék, összesen 17 db

Teherautó akkumulátor

Teherautó akkumulátor több méretben létezik, de közel sincs annyi variáció, mint a személyautó akkumulátoroknál.

A klasszikus teherautóakkumulátor  kb 510mm hosszú, a pólus kivezetések a rövidebb oldal tetején található és 3 féle szélességben készül. A legkisebb, ún. „A” edény a 140-155Ah kapacitású, 180mm széles, a „B” edény a 170-180Ah kapacitású 220mm széles és a „C” edény a 210-225Ah kapacitású 270mm széles akkumulátorhoz használatos.

Ez utóbbit már csak személyszállításra alkalmas nagy buszokban alkalmazzák. A klasszikus teherautó akkumulátoroktól eltérő méretű az úgynevezett IVECO akkumulátor, melynek hossza 350mm. Megegyezik a 100 Ah kapacitású személygépjármű akkumulátorokkal, magassága viszont 220mm. Ez a típus 105Ah és 110Ah változatban elérhető.

A 350 mmm-es hosszméret mellett 260mm magassággal rendelkező akkukat jellemzően munkagépekben alkalmazzák, (pl.: JCB homlokrakodó), ezek kapacitása 125Ah.

A 3,5 tonna alatti kishaszongépjárművekbe való akkumulátorokat nem a teherautó akkumulátorok közé soroljuk: az ilyen járművekbe való 100Ah-110Ah változatok az Autó akkumulátor kategóriában kaptak helyet.

Kapacitásukhoz képest alacsony indítási teljesítménnyel vannak ellátva, ennek oka, hogy az akkumulátorokat inkább a magas ciklusállóságra és az építkezéseken jellemző rossz terepviszonyokra tervezték, tehát rázásállóak.
A ciklusállóság annyit jelent, hogy járó motor nélkül is használhatjuk különösebb károsodás nélkül: ilyen lehet a hátfal mozgatása vagy az állófűtés használata. A 2010-es évek közepétől már a teherautók között is megjelent a Start-Stop funkció. Az ilyen járművekbe az ennek megfelelő Start Stop akkumulátort kell szerelni, mely kínálatunkban a Teherautó akkumulátor (Start-Stop) kategóriában kaptak helyet.

Kínálatunkban fellelhető a magyar piacon lévő aksik szinte teljes választéka. A termékek nagy része akár azonnal elérhető raktárkészletünkről is.
Vásároljon szakértőktől néhány kattintással webáruházunkból!