Teherautó akkumulátor

Kategória
Kapacitás
Márka
Pólus elrendezése
Háztípus (akku szabvány)
Méret és Akkumulátor típus
Pozitív pólus átmérője
Kondíció és Karbantartás
Készletinformáció
Kategória
Kapacitás
Márka
Pólus elrendezése
Háztípus (akku szabvány)
Méret és Akkumulátor típus
Pozitív pólus átmérője
Készletinformáció

Teherautó akkumulátor

Teherautó akkumulátor több méretben létezik, de közel sincs annyi variáció, mint a személyautó akkumulátoroknál.

A klasszikus teherautóakkumulátor  kb 510mm hosszú, a pólus kivezetések a rövidebb oldal tetején található és 3 féle szélességben készül. A legkisebb, ún. „A” edény a 140-155Ah kapacitású, 180mm széles, a „B” edény a 170-180Ah kapacitású 220mm széles és a „C” edény a 210-225Ah kapacitású 270mm széles akkumulátorhoz használatos.

Ez utóbbit már csak személyszállításra alkalmas nagy buszokban alkalmazzák. A klasszikus teherautó akkumulátoroktól eltérő méretű az úgynevezett IVECO akkumulátor, melynek hossza 350mm. Megegyezik a 100 Ah kapacitású személygépjármű akkumulátorokkal, magassága viszont 220mm. Ez a típus 105Ah és 110Ah változatban elérhető.

A 350 mmm-es hosszméret mellett 260mm magassággal rendelkező akkukat jellemzően munkagépekben alkalmazzák, (pl.: JCB homlokrakodó), ezek kapacitása 125Ah.

A 3,5 tonna alatti kishaszongépjárművekbe való akkumulátorokat nem a teherautó akkumulátorok közé soroljuk: az ilyen járművekbe való 100Ah-110Ah változatok az Autó akkumulátor kategóriában kaptak helyet.

Kapacitásukhoz képest alacsony indítási teljesítménnyel vannak ellátva, ennek oka, hogy az akkumulátorokat inkább a magas ciklusállóságra és az építkezéseken jellemző rossz terepviszonyokra tervezték, tehát rázásállóak.
A ciklusállóság annyit jelent, hogy járó motor nélkül is használhatjuk különösebb károsodás nélkül: ilyen lehet a hátfal mozgatása vagy az állófűtés használata. A 2010-es évek közepétől már a teherautók között is megjelent a Start-Stop funkció. Az ilyen járművekbe az ennek megfelelő Start Stop akkumulátort kell szerelni, mely kínálatunkban a Teherautó akkumulátor (Start-Stop) kategóriában kaptak helyet.

Kínálatunkban fellelhető a magyar piacon lévő aksik szinte teljes választéka. A termékek nagy része akár azonnal elérhető raktárkészletünkről is.
Vásároljon szakértőktől néhány kattintással webáruházunkból!